ЎЗБЕКИСТОНДА ВОЯГА ЕТМАГАНЛАР ЎРТАСИДА ҚАРОВСИЗЛИК ВА ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШНИНГ ҲУҚУҚИЙ АСОСЛАРИ ВА ПРОФИЛАКТИКА МЕХАНИЗМИ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ушбу мақолада Ўзбекистонда вояга етмаганлар ўртасида қаровсизлик ва ҳуқуқбузарликларнинг олдини олишнинг ҳуқуқий негизлари, асосий сабаблари ҳамда амалий усуллари таҳлил этилган. Вояга етмаганларнинг ҳуқуқий, маънавий ва ижтимоий ривожланишини таъминлаш учун қонунчилик базасида профилактика тизимини яратиш, оила, таълим муассасалари, жамият ва ички ишлар органларининг ҳамкорлиги аҳамияти кўрсатилган. Шу билан бирга, профилактика турлари (умумий, махсус, индивидуал, ижтимоий ва ҳуқуқий тарбия) ҳамда уларнинг натижадорлигига эътибор қаратилган.