INFORMATIKA TA’LIMIDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARI: O‘QUV JARAYONINI TRANSFORMATSIYA QILISHNING DIDAKTIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada informatika fani ta’limiga sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarini integratsiya qilishning fundamental didaktik asoslari tahlil qilinadi. SI texnologiyalarining o‘quv jarayonidagi o‘rni shaxsiylashtirilgan ta’lim, adaptiv tizimlar va intellektual tahlil kontekstida yoritilgan. Maqolada SIning o‘quvchi kognitiv rivojlanishiga ta’siri, o‘qituvchi funksiyalarining transformatsiyasi hamda ta’lim sifatini oshirishdagi strategik ahamiyati keng ko‘lamda tadqiq etiladi. Shuningdek, informatika darslarida generativ modellar va mashinali o‘rganish algoritmlarini qo‘llashning metodik modellari taklif qilingan.