JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA MILLIY VA HARAKATLI O‘YINLARDAN FOYDALANGAN HOLDA JISMONIY SIFATLARNI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada jismoniy tarbiya darslarida milliy va harakatli o‘yinlardan foydalanish orqali o‘quvchilarning jismoniy sifatlarini takomillashtirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida milliy va harakatli o‘yinlarning kuch, tezkorlik, chaqqonlik, chidamlilik va egiluvchanlik kabi jismoniy sifatlarni rivojlantirishdagi pedagogik imkoniyatlari tahlil qilindi. 8 haftalik pedagogik eksperiment asosida o‘tkazilgan tadqiqot natijalari milliy va harakatli o‘yinlardan tizimli va maqsadli foydalanish o‘quvchilarning jismoniy tayyorgarligi darajasini sezilarli oshirishini ko‘rsatdi.