OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA RAQAMLI MENEJMENT TIZIMLARINI JORIY ETISH MUAMMOLARI VA ULARNING YECHIMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Bugungi globallashuv va raqamlashtirish jarayonlari barcha sohalar qatori oliy ta’lim tizimiga ham chuqur kirib bormoqda. Ta’lim jarayonini boshqarish, rejalashtirish, monitoring va tahlil qilishda zamonaviy raqamli menejment tizimlaridan foydalanish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Oliy ta’lim muassasalarida boshqaruv samaradorligini oshirish, inson omiliga bog‘liq xatolarni kamaytirish, shaffoflikni ta’minlash va tezkor qarorlar qabul qilish imkonini beruvchi raqamli menejment tizimlarini joriy etish dolzarb masalalardan biridir.Shu bilan birga, mazkur tizimlarni joriy etish jarayonida qator muammolar yuzaga kelmoqda. Ushbu tezisda oliy ta’lim muassasalarida raqamli menejment tizimlarini joriy etish jarayonidagi asosiy muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari tahlil qilinadi.