BOLALARDA ERTA REABILITATSIYANING NEYROPSIXOLOGIK RIVOJLANISHGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada bolalarda erta reabilitatsiya tadbirlarining neyropsixologik rivojlanishga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida markaziy asab tizimi shikastlanishlari, serebral falaj va rivojlanish kechikishi mavjud bo‘lgan bolalarda reabilitatsiyani erta boshlashning motor, kognitiv va ijtimoiy funksiyalar shakllanishidagi ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Maqolada erta reabilitatsiyaning kompleks yondashuv asosida olib borilishi bolalarning jamiyatga moslashuvi va hayot sifatini yaxshilashda muhim omil ekanligi asoslab berilgan.