OILADAGI MUNOSABATLARNING FARZANDLAR RUHIYATIGA TAʼSIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada oiladagi psixologik muhit, ota-ona o‘rtasidagi munosabatlar hamda tarbiya uslublarining farzandlar ruhiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. Oiladagi ijobiy yoki salbiy munosabatlar bolalarning emotsional holati, xulq-atvori, o‘ziga bo‘lgan ishonchi va jamiyatga moslashuv jarayonida muhim omil ekanligi tahlil qilinadi. Shuningdek, nizoli oilaviy muhitning farzand ruhiyatida xavotir, qo‘rquv, tajovuzkorlik kabi holatlarni keltirib chiqarishi hamda sog‘lom oilaviy munosabatlarning psixologik barqarorlikni shakllantirishdagi o‘rni asoslab beriladi.