FORTEPIANO CHOLGUSINI URGANISHDA ETYUDLARNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada fortepiano chalg‘usini o‘rganish jarayonida etyudlarning o‘rni va ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Etyudlar texnik mahoratni oshirish, musiqiy ifodani rivojlantirish va turli uslublarni o‘zlashtirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada etyudlarning asosiy vazifalari, ularning turlari va o‘quv jarayonida ulardan foydalanish metodikasi tahlil qilinadi. Shuningdek, mashhur kompozitorlarning etyudlari misolida ularning badiiy va texnik xususiyatlari ochib beriladi.