XORAZMSHOHLAR DAVLATINING IJTIMOIY-IQTISODIY TUZILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Xorazmshohlar davlati (XI–XIII asrlar)ning ijtimoiy-iqtisodiy tuzilishi chuqur tahlil qilinadi. Davlat boshqaruvi, mulkchilik shakllari, aholi tabaqalanishi, dehqonchilik va hunarmandchilikning rivojlanish darajasi, shuningdek, savdo-sotiq aloqalari kabi muhim jihatlar yoritiladi. Shuningdek, Xorazmshohlar davridagi yer-suv munosabatlari, soliq tizimi va shaharlardagi iqtisodiy faoliyat tahlil qilinadi. Maqolada tarixiy manbalar va zamonaviy tadqiqotlar asosida bu sulolaning O‘rta Osiyo tarixidagi o‘rni va ahamiyati ochib beriladi.