QADİMGİ MASSAGETLAR: TARİX VA MADANİYAT,MASSAGETLARNİNG ETNİK KELİB CHİQİSHİ,MASSAGETLARNİNG TARİXİY O‘RNİ VA MASHHUR JANGLARİ,TURMUSH TARZİ VA MADANİYATİ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Markaziy Osiyo qadimdan ko‘plab ko‘chmanchi va yarim ko‘chmanchi xalqlarning vatani bo‘lib kelgan. Ushbu hududda yashagan eng mashhur qabilalardan biri massagetlar bo‘lib, ular o‘zining jasorati, jangovarligi va mustaqil hayot tarzi bilan tarixda muhim iz qoldirgan.