UKRAINA INQIROZINING YAPONIYA TASHQI SIYOSATIGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bu maqolada XXI asrning dastlabki chorragida yuz bergan Ukraina inqirozi tufayli o‘zgargan, Yaponiya tashqi siyosati tahlil qilinadi. Yaponiyaning tashqi siyosatini o‘zgartirishi nafaqat AQSh balki, tarqalib ketgan Yevropa Ittifoqi uchun ham ayni muddao bo‘ldi. Tashqi siyosatda to‘liq Ukraina tomon turgan  Yaponiya, o‘z harakatlari bilan qo‘shnisi Rossiya o‘rtasida ancha keskinlikni vujudga keltirdi. Inqirozgacha Tokio tashqi siyosatida asosan AQSh va Osiyo-Tinch okeani mintaqasidagi hamkorlik ustuvor bo‘lgan bo‘lsa, inqirozdan keyin bu hamkorlikka Yevropa davlatlari ham kiritildi. Bundan tashqari, inqirozgacha