OBRAZ DISKLAR HOSIL QILISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada obraz disklar hosil qilish texnologiyasi haqida ma’lumot beriladi. Obraz disk – bu CD, DVD yoki boshqa tashuvchi qurilmalardagi barcha ma’lumotlarning aniq nusxasini o‘zida mujassam etgan fayl shaklidir. Ko‘pincha ISO formatida yaratiladigan obraz disklar dasturlarni o‘rnatish, operatsion tizimni yozib olish yoki zaxira qilish uchun qo‘llaniladi. Maqolada obraz disk hosil qilish usullari, dasturlari va ularning amaliy ahamiyati yoritilgan.