"MUSIQA MAKTABLARIDA ORKESTR FANI YANADA RIVOJLANTIRISH" (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu tezisda musiqa maktablarida orkestr fanining rivojlanish istiqbollari, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni va ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Musiqa maktablarida orkestr fani o‘quvchilarning nafaqat individual musiqiy mahoratini oshirishga, balki jamoaviy ijro madaniyatini shakllantirishga xizmat qiladi. Tezisda orkestr asboblari bilan ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirish, dirijyorlik san’ati, shuningdek, jamoaviy ijro madaniyatining yoshlar tarbiyasidagi roli muhokama qilinadi.