"UMUMIY O'RTA TA'LIM MAKTAB O'QUVCHILARI BITTA CHOLG'U ASBOBINI O'RGANISHNING AHAMIYATI" (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktab o‘quvchilarining bitta cholg‘u asbobini o‘rganishining ahamiyati, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni va tarbiyaviy roliga e’tibor qaratilgan. Musiqa ta’limi maktablarda o‘quvchilarning nafaqat estetik didini rivojlantirish, balki ularning intellektual, ma’naviy va jismoniy jihatdan barkamol bo‘lib yetishishida muhim omil hisoblanadi. Ayniqsa, bitta cholg‘u asbobini o‘rganish orqali o‘quvchilar musiqa nazariyasi va amaliyoti bilan yaqindan tanishib, ijodiy salohiyatlarini kengaytiradi.