“SAN’ATIM — FAXRIM” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
San’at — bu inson qalbining eng chuqur tuyg‘ularini ifoda etuvchi sehrli bir olamdir. San’at orqali inson o‘zini anglaydi, ichki kechinmalarini boshqalar bilan baham ko‘radi va jamiyatga estetik ta’sir o‘tkazadi. Har bir xalqning san’ati — uning madaniy darajasi, tarixiy yodgorligi va ruhiy boyligini ko‘rsatib turuvchi muhim mezondir. Bizning xalqimizda ham san’at qadim-qadimlardan buyon juda yuksak darajada rivojlangan. Ilk davrlardan boshlab xalq og‘zaki ijodi, xalq qo‘shiqlari, milliy raqslar, kashtachilik, yog‘och o‘ymakorligi, miniatyura san’ati va boshqa ko‘plab yo‘nalishlar xalqimizning o‘ziga xos madaniyatini namoyon etgan. Shuning uchun men bejizga emas, balki katta g‘urur bilan aytaman: san’atim — faxrim!