ARAB VA O’ZBEK TILLARINING SINTAKTIK QURILISHI: SO’Z TARTIBI VA GAP TUZILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada arab va o‘zbek tillarining sintaktik qurilishi, ayniqsa so‘z tartibi va gap tuzilishi qiyosiy tahlil qilinadi. Har ikki tilning grammatik xususiyatlari, asosiy gap turlari va sintaktik birliklarning ifodalanish usullari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, o‘xshashliklar va farqlar misollar asosida tahlil etiladi.