O‘ZBEKISTONDA NOMODDIY AKTIVLARNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI VA XALQARO TAJRIBA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘zbekistonda nomoddiy aktivlarni rivojlantirish masalasi bugungi kunda milliy iqtisodiyotning barqaror o‘sishi va raqobatbardoshligini oshirishda muhim omil sifatida ko‘rilmoqda. Xususan, intellektual mulk, brend, dasturiy ta’minot, startap loyihalar, innovatsion g‘oyalar va raqamli texnologiyalar asosida yaratilayotgan mahsulotlar davlatning yangi iqtisodiy kuch sifatida shakllanishiga xizmat qilmoqda. Hozirgi davrda O‘zbekiston hukumati “Raqamli O‘zbekiston – 2030” strategiyasi, startap-ekotizimni qo‘llab-quvvatlash dasturlari, xalqaro intellektual mulk tashkilotlari bilan hamkorlik orqali nomoddiy aktivlarni rivojlantirishning zamonaviy mexanizmlarini joriy qilmoqda.