INGLIZ TILIDAGI INTONATSIYANING MA’NO HOSIL QILISHDAGI ROLI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ush ingliz tilidagi intonatsiya maqola ma'no hosil qilishdagi o'rni va funksiyalarini ilmiy tahlil qilish bag'ishlangan. Intonatsiyaning gap mazmuni, emotsional ohang, kommunikativ va pragmatik funktsiyalarni boshqarishdagi roli, uning grammatik tuzilish maqsadi bilan o'zaro aloqasi olinadi. Hisobot intonatsiyaning asoslari, hisobotdagi semantik yuklamasi hamda zamonaviy ingliz tilida ijtimoiymadaniy ta'sirida yuz berayotgan o'zgarishlar ko'rsatib o'tiladi.