TAʼLIM SIFATINI BAHOLASHNING XALQARO STANDARTLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada taʼlim sifatini baholashning xalqaro standartlari va yondashuvlari tahlil qilinadi. Xususan, maktabgacha, umumiy o‘rta, o‘rta maxsus va oliy ta’lim bosqichlarida qo‘llaniladigan mezonlar, jarayon va natija ko‘rsatkichlari hamda tashqi va ichki sifat kafolati tizimlari (ISO 21001, ISO 9001, ESG, EQAVET)ning o‘zaro uyg‘unligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro baholash dasturlari (OECD PISA, IEA TIMSS/PIRLS, ICILS), kompetensiya ramkalari (CEFR, DigCompEdu) va SDG4 maqsadlari bilan milliy standartlarni muvofiqlashtirish bo yicha metodik yechimlar taklif etiladi. Tadqiqot natijalari sifat madaniyatini kuchaytirish, ma lumotlarga tayanib qaror qabul qilish, hamda baholashdan o qitish sifatini yaxshilash uchun foydalanuvchi tizim sifatida foydalanishning ahamiyatini ko rsatadi.