YOSH OILALARDA YUZAGA KELAYOTGAN AJRIMLARNI OLDINI OLISHNING DINIY-PSIXOLOGIK OMILLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
O‘rta Osiyoda oila jamiyatning asosiy negizi, uning mustahkam poydevori hisoblanadi. Oilaning muqaddasligini, farovonligini ta’minlashda, birinchi navbatda, ayolning o‘rni beqiyos. Shu o‘rinda Birinchi Prezidentimizning quyidagi sermazmun so‘zlarini hayotga tatbiq etish davr talabi bo‘lib qolmoqda: “Oila hayotning abadiyligi, avlodlarning davomiyligini ta’minlaydigan, muqaddas urf-odatlarni saqlaydigan, shu bilan birga, kelajak nasllar qanday inson bo‘lib yetishishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadigan tarbiya o‘chog‘i ekanini tan olishimiz darkor”, “Ayol baxtli bo‘lsa, oila tinch, jamiyat esa barqaror bo‘ladi.” Mustahkam oilalardan tashkil topgan mamlakat, albatta, qudratli bo‘ladi. Oila — ota, ona va farzanddan iborat uchta tirgakka quriladi.