ALEKSANDR ARKADEVICH FAYNBERGNING O’ZBEK ADABIYOTIDA TUTGAN O’RNI VA MILLIY IJODKORLARNING U HAQIDAGI FIKRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Zamonaviy o’zbek adabiyoti ko’p millatli madaniyatga asoslangan bo’lib,uning rivojiga o’zi o’zbek bo’lmasa ham shu ona yurt Vatan bo’lgan turli millat va elat vakillari o’zlarining munosib hissalarini qo’shishgan.Shunday arboblardan biri AleksandrArkadevichFaynberg(1939-2009)dir.Ijodkor  she’riyat,tarjima,dramaturgiya kabi sohalarida qalam tebratib o’zining serqirra va aslo o’chmas izini,ijod yo’lini yaratdi.Ushbu maqolada shoirning o’zbek adabiyotidagi o’rni va u haqidagi fikrlar haqida so’z boradi.