NAMANGAN VILOYATIDA EKILADIGAN POMIDOR NAVLARI VA ULARNING XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Namangan viloyati sharoitida keng ekiladigan pomidor navlari, ularning biologik va xo‘jalik belgilari, iqlim va tuproq sharoitiga moslashuvchanligi hamda hosildorligi tahlil qilindi. Shuningdek, pomidor o‘simligining umumiy botanik tavsifi keltirildi va viloyat uchun samarali hisoblangan navlar alohida yoritildi. Tadqiqot natijalari dehqon va fermer xo‘jaliklari uchun amaliy ahamiyatga ega.