“AYOLLAR UCHUN MAVSUMIY KIYIM LOYIHALASHDA PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH” (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ayollar uchun mavsumiy kiyim loyihalash jarayonini kasbiy ta’limda o‘rgatishda yangi pedagogik texnologiyalardan foydalanish masalalari yoritilgan. Interfaol metodlar, modulli ta’lim, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari hamda dizayn dasturlaridan foydalanish talabalarning nazariy bilimlarini amaliy ko‘nikmalar bilan uyg‘unlashtirish, ijodkorlik va dizayn qobiliyatini rivojlantirishga xizmat qiladi. Shuningdek, qayta ishlangan matolardan foydalanib ekodizayn elementlarini qo‘llash orqali talabalarda ekologik va estetik ong shakllanishi ta’kidlangan.