SUNʼIY INTELEKTNING TAʼLIMDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada sun’iy intellektning ta’lim jarayonidagi ahamiyati tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda axborot texnologiyalarining tezkor rivojlanishi o‘quv jarayonini samarali tashkil etishda yangi imkoniyatlarni yuzaga keltirdi. Sun’iy intellekt vositalari o‘qituvchilarga o‘quv dasturlarini shaxsiylashtirish, bilim darajasini aniq baholash va talabalarga individual yondashuvni ta’minlash imkonini bermoqda. Shuningdek, ta’limda sun’iy intellektdan foydalanish o‘quvchilarning mustaqil bilim olish jarayonini qo‘llab-quvvatlaydi, o‘qituvchilar ishini yengillashtiradi hamda ta’lim sifatini oshirishga xizmat qiladi. Maqolada sun’iy intellektning afzalliklari, qo‘llanilish sohalari va kelgusidagi rivojlanish istiqbollari yoritib berilgan.