AMIR TEMURNING HARBIY JANG SANATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada buyuk sarkarda va davlat arbobi Amir Temurning harbiy sanʼatdagi faoliyati, uning strategik va taktik mahorati, qoʻshin tuzilmasi hamda jang olib borish uslublari tarixiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Amir Temur XIV asrda kuchli va markazlashgan davlat barpo etib, Sharq va Gʻarb o‘rtasidagi siyosiy muvozanatni belgilashda muhim rol o‘ynagan. U yaratgan harbiy tizim, qoʻshinlarning qatʼiy intizomi, janglarda qoʻllagan harbiy hiylalar va rejalashtirish sanʼati zamonaviy harbiy ilmlar rivojiga ham katta taʼsir koʻrsatgan. Maqolada shuningdek, Temuriylar davrida harbiy texnika, boshqaruv tizimi va harbiy yurishlarning tarixiy ahamiyati yoritilib, Amir Temurning harbiy merosi bugungi harbiy strategiya va sanʼat bilan bogʻlanadi.