ZAMONAVIY TIJORAT TASHKILOTLARINING OG’ZAKI NUTQ MADANIYATI TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada hozirgi zamon tijorat tashkilotlarida og’zaki nutq madaniyatining o’rni va ahmiyati tahlil qilinadi. Nutq madaniyatini shakllantirish , mijozlar bilan samarali muloqot o’rnatish hamda xodimlar o’rtasida hamjihatlikni mustahkamlashda muhim vosita ekanligi yoritiladi. Shuningdek,og’zaki nutqda e’tibor berilishi zarur bo’lgan talaffuz, ohangdorlik , odob-axloq va til boyligidan to’g’ri foydalanish masalalari ko’rib chiqiladi. Maqolada nutq madaniyatiga amal qilishning zamonaviy tijorat tashkilotlari muvaffaqiyatidagi o’rni ilmiy va amaliy jihatdan asoslab beriladi