GLOBAL TINCHLIK VA BAG‘RIKENGLIK TARBIYASI -ZAMONAVIY TA'LIMNING DOLZARB PEDAGOGIK MASALASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada globallashuv sharoitida global tinchlik va bag‘rikenglik tarbiyasining ijtimoiy-pedagogik mohiyati, uning yosh avlodni ma’naviy-axloqiy jihatdan kamol toptirishdagi o‘rni yoritilgan. Ta’lim tizimida, xususan Tarbiya fanida tinchliksevarlik, tolerantlik va millatlararo totuvlik g‘oyalarini shakllantirishning ilmiy-nazariy asoslari hamda amaliy mexanizmlari tahlil qilingan. Maqolada yoshlarni ekstremizm, zo‘ravonlik va radikal qarashlardan himoya qilishda bag‘rikenglik tarbiyasining ahamiyati asoslab berilgan.