INNOVATSION IQTISODIYOT SHAROITIDA SANOAT KORXONALARIDA INNOVATSIYALARNI MOLIYALASHTIRISH YO‘LLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada innovatsion iqtisodiyot sharoitida sanoat korxonalarida innovatsion faoliyatni moliyalashtirishning asosiy yo‘llari va mexanizmlari tahlil qilinadi. Innovatsiyalarni moliyalashtirishda ichki va tashqi moliyaviy manbalar, jumladan, korxonaning o‘z mablag‘lari, bank kreditlari, investitsiyalar, venchur kapital va davlat tomonidan qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, innovatsion loyihalarni moliyalashtirishda yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari sanoat korxonalarining innovatsion rivojlanishini ta’minlashda samarali moliyalashtirish tizimini shakllantirishga xizmat qiladi.