NANOTEXNOLOGIYANING RIVOJLANISHI VA ELEKTROTEXNIKADAGI QO‘LLANILISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada nanotexnologiyaning rivojlanish bosqichlari, elektrotexnika va elektronika sohalarida qo‘llanilishi hamda ta’lim jarayonida ahamiyati yoritilgan. Nanomateriallar va nanoo‘lchamdagi qurilmalar elektr tizimlarining samaradorligini oshirish, energiya yo‘qotilishini kamaytirish va xizmat muddatini uzaytirishga xizmat qiladi. Shuningdek, nanotexnologiyalarni texnikum va oliy ta’lim jarayoniga joriy etish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.