RAQAMLI SAVODXONLIK VA UNING ZAMONAVIY JAMIYAT HAMDA IT SOHASIDAGI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Maqolada raqamli savodxonlik tushunchasi, uning zamonaviy jamiyat va IT sohasidagi roli, ta’lim va kasbiy faoliyatga ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli savodxonlik shaxsning axborot texnologiyalari vositalaridan samarali foydalanish, axborotni tanlash va tahlil qilish, elektron kommunikatsiya va xavfsiz onlayn faoliyat ko‘nikmalarini o‘z ichiga oladi. Texnikum va IT yo‘nalishidagi o‘quvchilarni raqamli savodxonlik bilan ta’minlash ularni kasbiy tayyorgarlik, mustaqil ishlash, ijodiy faoliyat va zamonaviy ish bozorida raqobatbardosh bo‘lishga tayyorlaydi. Maqolada raqamli savodxonlikning tarkibi, IT va texnikum ta’limidagi ahamiyati, jamiyatdagi roli va zamonaviy texnologiyalar bilan uyg‘un ishlashdagi o‘rni batafsil tahlil qilinadi.