O‘ZBEK TILIDA MOTOR ALALIYALI BOLALARDA GRAMMATIK QURILMALARNI SHAKLLANTIRISHNING ILMIY-METODIK ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada motor alaliyali bolalarning o‘zbek tili grammatik qonuniyatlarini o‘zlashtirish jarayonidagi o‘ziga xos qiyinchiliklari tahlil qilinadi. O‘zbek tilining aglyutinativ tuzilishi, ya’ni so‘z o‘zagiga qo‘shimchalar qo‘shilishi orqali ma’no hosil qilinishi jarayonida bolalarda kuzatiladigan agrammatizmlar yoritilgan. Tadqiqot davomida egalik, kelishik va shaxs-son qo‘shimchalarini shakllantirish bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqilgan.