O‘ZBEKISTONDA GENDER TENGLIK ROLI VA AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida gender tenglikning jamiyat hayotidagi o‘rni va ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Unda ayol va erkak huquqlari, ularning tengligi, shuningdek, gender tenglikni ta’minlashga qaratilgan amaliy va huquqiy mexanizmlar tahlil qilinadi.