SHAXSIY HUQUQLARNI TA’MINLASHDA KONSTITUTSIYAVIY KAFOLATLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada shaxsiy huquqlarning huquqiy mohiyati, ularni ta’minlashda konstitutsiyaviy kafolatlarning nazariy va amaliy ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida O‘zbekiston Respublikasining Konstitutsiyasi normalari asosida shaxsiy huquqlarning kafolatlanishi, ularni amalga oshirish mexanizmlari hamda huquqni qo‘llash amaliyotida yuzaga kelayotgan muammolar ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, shaxsiy huquqlarni himoya qilishda sud hokimiyati va boshqa vakolatli organlarning roli ochib beriladi.