ANTIBIOTIKLARGA CHIDAMLILIK (REZISTENTLIK) – GLOBAL TIBBIY MUAMMO (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Antibiotiklarga chidamlilik (rezistentlik) zamonaviy tibbiyotning eng jiddiy muammolaridan biri b’lib, u infeksion kasalliklarni davolash samaradorligini Keskin pasaytirmoqda. Ushbu ishda antibiotik rezistentlik muammosi gistalogiya fani bilan bog’liq holda tahlil qilinadi. Bakteriyalarning hujayra devori, sitoplazmatik membranasini hosil qilish xususiyatlaridagi o’zgarishlar gistalogik va ultrastruktur darajada ko’rib chiqiladi. Shuningdek, rezistent ,ikroorganimzlar chaiqrgan infeksiyalar epiteliya, biriktiruvchi to’qima va immune tizimi hujaylarida yuzaga keladigan morfologik o’zgarishlar yoritiladi. Ushbu ish gistalogik tadqiqotlarning antibiotik rezistentlikni aniqlash va uning patogenezini tushunishdagi ahamiyati ochib beradi.