MAKTAB INFORMATIKA FANIDA SUN’IY INTELLEKT ELEMENTLARINI JORIY ETISHNING METODIK ASOSLARI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada umumta’lim maktablarida informatika fanini o‘qitishda sun’iy intellekt (SI) elementlarini joriy etishning metodik asoslari yoritilgan. Tadqiqotda sun’iy intellekt tushunchasining mazmuni, uning ta’lim jarayonidagi o‘rni, informatika fanida qo‘llash imkoniyatlari va didaktik ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘quvchilarda algoritmik tafakkur, muammoli vaziyatlarni hal qilish, raqamli kompetensiyalar va mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarini shakllantirishda sun’iy intellektga asoslangan metodlarning samaradorligi ochib beriladi. Maqolada sun’iy intellekt elementlarini bosqichma-bosqich joriy etish, o‘qituvchining metodik tayyorgarligi, o‘quv dasturlarini modernizatsiya qilish va baholash mexanizmlarini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy xulosalar va amaliy takliflar berilgan.