MATEMATIKA DARSLARIDA INTERFAOL METODLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Matematika ta’limining samaradorligi va sifatini oshirish, o‘quvchilarda fanga bo‘lgan qiziqish va ishonchni shakllantirish uchun zamonaviy yondashuvlar muhim ahamiyat kasb etadi. Bu borada interfaol metodlar matematika fanini o‘qitishda yangi, samarali va izchil usul sifatida keng qo‘llanmoqda. Ta’limda yuz berayotgan islohotlar, zamonaviy pedagogik texnologiyalarning tatbiqi, o‘quvchilarning mustaqil va ijodiy fikrlashini rivojlantirish, ularni faol harakatga jalb qilish maktab matematika darslarida interfaol metodlardan foydalanishni talab qilmoqda.