INFORMATIKA O'QITISH METODIKASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Zamonaviy jamiyat taraqqiyotida axborot texnologiyalari doimiy ravishda markaziy o‘rin egallab bormoqda. Asrimizni “axborot asri” deb atashimiz bejiz emas. Chunki har bir soha, kundalik hayotimiz, ishlab chiqarish, taʼlim va boshqa turmush jabhalarida zamonaviy texnologiyalarning ahamiyati ortib bormoqda. Shu sababli ta’lim tizimida, ayniqsa, informatika fanini o‘qitish va o‘zlashtirish muhim va dolzarb masalaga aylandi.