UMUMIY OVQATLANISH KORXONALARIDA BOSHQARUV JARAYONINI TAKOMILLASHTIRISHDA MARKETING TIZIMINING STRATEGIK ROLI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada umumiy ovqatlanish korxonalarida boshqaruv jarayonini takomillashtirish va xizmat sifatini oshirishda marketing tizimining strategik roli batafsil tahlil qilinadi. Hospitality sohasida raqobat yuqori, mijoz talab va xohishlari tez o‘zgaradi. Shu sababli marketing strategiyasi, mijozlar bilan samarali aloqalar, brend pozitsiyalash, xizmat paketlarini shakllantirish va mijozlar qoniqishini baholash jarayonlari strategik ahamiyat kasb etadi. Tadqiqot metodologiyasi sifatida tahliliy yondashuv, xalqaro ilmiy manbalarni o‘rganish va sohadagi ilg‘or amaliyotlar ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, marketing tizimini strategik boshqaruv vositasi sifatida rivojlantirish umumiy ovqatlanish korxonalari raqobatbardoshligini oshirish va mijozlar qoniqishini ta’minlashda hal qiluvchi rol o‘ynaydi.