UZATMALAR QUTISINING VAZIFASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada avtomobil uzatmalar qutisining (transmissiyaning) asosiy vazifalari, ishlash prinsiplari hamda mexanik, avtomat va yarim avtomat uzatmalar qutilarining konstruktiv va funksional xususiyatlari tahlil qilinadi. Har bir turdagi uzatmalar qutisining afzalliklari va kamchiliklari, yoqilg i sarfi, boshqaruv qulayligi hamda ekspluatatsion samaradorlik jihatidan solishtirma tahlili amalga oshiriladi. Tadqiqot natijalari transport vositalaridan samarali foydalanishda uzatmalar qutisini to g ri tanlash muhimligini asoslab beradi.