DON TOZALASH VA SAQLASH MASHINALARIGA TEXNIK XIZMAT KO'RSATISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada donni tozalash va saqlashda qo‘llaniladigan mashinalar hamda uskunalarga texnik xizmat ko‘rsatish masalalari yoritilgan. Don tozalash mashinalarining samarali ishlashi, ularning texnik holatini muntazam nazorat qilish va o‘z vaqtida xizmat ko‘rsatish orqali don sifatini saqlab qolish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, saqlash jarayonida don yo‘qotilishini kamaytirish, mexanik nosozliklarning oldini olish hamda mashinalarning xizmat muddatini uzaytirish usullari ko‘rib chiqiladi. Texnik xizmat ko‘rsatishning asosiy turlari, profilaktik va joriy ta’mirlash ishlarining ahamiyati ilmiy asosda bayon etilgan.