BLOKCHEYN TEXNOLOGIYALARINING MEHMONXONA XIZMATLARIDA TO‘LOV TIZIMLARIGA INTEGRATSIYASI (O‘ZBEKISTON MISOLIDA) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu tezis blokcheyn texnologiyalarining mehmonxona xizmatlarida to‘lov tizimlariga integratsiyasi tahlil qilinadi. Maqolada blokcheynning afzalliklari, xususan, tranzaksiyalar xavfsizligi, shaffoflik va raqamli to‘lov tizimlarining ishonchliligini oshirishdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi. O‘zbekiston misolida mehmonxona sohasida raqamli to‘lovlar va blokcheyn asosidagi yechimlarning joriy etilishi bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.