QADIMGI MARKAZIY OSIYODAGI BILIM VA ILMIY MAROSIMLAR TARIXI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola qadimgi Markaziy Osiyoda ilm-fan va bilim marosimlarining rivojlanishi, ularning jamiyat hayotidagi roli hamda ilmiy an’analarining shakllanish jarayonini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda qadimgi manbalar, arxeologik topilmalar va tarixiy asarlar tahlil qilinib, ilmiy va diniy markazlarda o‘tkazilgan marosimlar, ularning o‘quv va ilmiy jarayon bilan bog‘liqligi, shuningdek, ma’naviy va madaniy ahamiyati ko‘rsatildi.