JAHON ADABIYOTIDA ALISHER NAVOIY IJODIGA QARASHLAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada buyuk mutafakkir va shoir Alisher Navoiy ijodining jahon adabiy muhitida qanday talqin qilinayotgani yoritildi. Gʻarb va Sharq olimlarning ilmiy yondashuvlari , tarjimalar , zamonaviy adabiyotshunoslikdagi baholar tahlil qilinadi. Maqola asosan xalqaro miqyosda Navoiy ijodining oʻrganilishi va eʼtirof etilishi darajasini aniqlashga yaratilgan.