OʻTKIR VA SURUNKALI BRONXIT DAVOLASH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
O‘tkir va surunkali bronxit nafas yo‘llarining eng ko‘p uchraydigan yallig‘lanish kasalliklaridan biri bo‘lib, aholining barcha yosh guruhlarida uchraydi va sog‘liqni saqlash tizimi uchun dolzarb muammo hisoblanadi. Ushbu maqolada o‘tkir va surunkali bronxitni davolash usullari, ularning samaradorligi va klinik amaliyotdagi roli keng yoritilgan. Bronxitning kelib chiqish sabablari - virusli va bakterial infeksiyalar, ekologik ifloslanish, chekish, kasbiy zararli omillar tahlil qilinib, kasallik rivojlanishidagi patofiziologik mexanizmlar batafsil bayon etilgan. O‘tkir bronxit ko‘pincha virusli etiologiyaga ega bo‘lib, klinik kechishi quruq yoki balg‘amli yo‘tal,