ОЛИМОВ БЕҲЗОД ТОИРОВИЧ (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Биламизки, хар тарафлама ривожланиб бораётган “Янги Ўзбекистон” учун нефт ва газ сохаси мухим ахамиятга эга. Йиллар ўтгани сайин нефт ва газ захираларимиз камайиб бориши хеч кимга сир эмас, ва шу сабабли қазиб олиш қийин бўлган захираларни ўрганишимиз керак, айниқса қия йўналишли ва горизонтал қудуқларни бурғилашда янги технологияларни ўрганишни ўз олдимизга мақсад қилиб олинган. Россия Федерациясига бўлган сафаримизда “Лукойл-Нижневолжскнефть” МЧЖнинг мураккаб турдаги бурғилаш ишларини олиб боришдаги технологияси ва муаммоларга берилган ечимлари билан танишдилди.