BUXORO VOHASIDA AN’ANAVIY VA ZAMONAVIY ETNOSLARARO JARAYONLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada Markaziy Osiyoning qadimiy madaniy markazlaridan biri bo‘lgan Buxoro vohasidagi etnik jarayonlarning tarixiy ildizlari va zamonaviy bosqichlari tahlil qilinadi. Vohada ko‘p asrlar davomida shakllangan o‘zbek, tojik, turkman, arab va boshqa etnoslarning birgalikda yashash madaniyati, an’anaviy etnomadaniy aloqalarning bugungi kundagi transformatsiyasi hamda globallashuv sharoitida millatlararo totuvlikni ta’minlashning o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan. Tadqiqot davomida etnik o‘zlikni anglash va integratsiya jarayonlarining o‘zaro nisbati statistik ma’lumotlar va ilmiy manbalar asosida ko‘rsatib o‘tilgan.