ANALYSIS OF THE RELATIONSHIP BETWEEN INTERCULTURAL DIALOGUE AND LINGUISTIC CULTURAL DIVERSITY IN THE ERA OF GLOBALIZATION (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqola madaniyatlararo muloqot (ya'ni turli xil madaniyatlarga mansub odamlar o'rtasida hurmat bilan suhbatlashish va almashish) va tillarning xilma-xilligi va ular olib yuradigan madaniyatlar o'rtasidagi bog'liqlikni ko'rib chiqadi. Mamlakatlar va odamlar har qachongidan ham ko'proq bog'langan bugungi globallashuv dunyosida bu munosabatlar juda muhimdir. Bir tomondan, globallashuv ingliz kabi katta va kuchli tillarni tarqatish orqali kichik tillarga tahdid solishi mumkin. Boshqa tomondan, bu odamlar turli xil madaniyatlarda gaplashish va turli tillarni qadrlash uchun yangi imkoniyatlar yaratadi. Ushbu maqola haqiqiy, hurmatli madaniyatlararo muloqot til xilma-xilligini yo'q qilmasligini, lekin uni himoya qilish uchun zarurligini ta'kidlaydi.