XALQ OG‘ZAKI IJODI ASOSIDA FOLKLOR XOR IJROCHILIGINING BADIIY XUSUSIYATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada xalq og‘zaki ijodi namunalariga tayangan holda folklor xor ijrochiligining badiiy-estetik xususiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Unda folklor xor san’atining shakllanish manbalari, ijrochilik uslublari, jamoaviy kuylashning o‘ziga xos jihatlari hamda milliy musiqa an’analarini saqlash va rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, folklor xor ijrochiligining yosh avlod ma’naviyati, estetik didi va ijodiy tafakkurini shakllantirishdagi pedagogik imkoniyatlari asoslab beriladi. Maqola folklor xor san’atining milliy madaniyat tizimidagi o‘rni va badiiy qiymatini ochib berishga qaratilgan.