O’ZBEKISTONDA NORASMIY BANDLARNI RASMIYLASHTIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda norasmiy bandlikni rasmiylashtirish mexanizmlarini takomillashtirish masalalari tahlil qilinadi. Norasmiy bandlikning kelib chiqish sabablari, uning iqtisodiy va ijtimoiy oqibatlari hamda mehnat bozoriga ta’siri yoritib beriladi. Shuningdek, norasmiy band aholini rasmiy mehnat munosabatlariga jalb etish bo‘yicha amaldagi davlat siyosati, institutsional mexanizmlar va huquqiy asoslar ko‘rib chiqiladi. Maqolada xorijiy tajriba asosida O‘zbekistonda norasmiy bandlikni qisqartirish va bandlikni rasmiylashtirish samaradorligini oshirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.