TIL TARAQQIYOTIDA GLOBALLASHUV OMILINING O‘RNI THE ROLE OF GLOBALIZATION IN LANGUAGE DEVELOPMENT РОЛЬ ГЛОБАЛИЗАЦИИ В РАЗВИТИИ ЯЗЫКА (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv jarayonining til taraqqiyotiga ta’siri nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Globallashuv natijasida yuzaga kelayotgan til kontaktlari, chet tillardan kirib kelayotgan leksik birliklar va ularning milliy til tizimiga ta’siri masalalari yoritiladi. Shuningdek, zamonaviy kommunikatsiya vositalari, ommaviy axborot va texnologik taraqqiyotning til rivojiga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy qarashlar asosida o‘rganiladi. Maqolada tilning boyishi bilan bir qatorda, uning milliy xususiyatlarini saqlab qolish masalasi ham muhim muammo sifatida ko‘rsatib beriladi.