KIBERJINOYATCHILIK VA INTERNET FIRIBGARLIKLARI: HUQUQIY KURASH MUAMMOLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2026)
Ushbu maqolada kiberjinoyatchilik va internet firibgarliklarining huquqiy kurashdagi muammolari tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligi va xalqaro tajribaga tayangan holda onlayn jinoyatlar, yoshlar va jamiyat xavfsizligiga ta’siri hamda ularni oldini olish mexanizmlari yoritiladi. Maqolada zamonaviy kiberxavfsizlik, shaxsiy ma’lumotlarni himoya qilish, profilaktika va javobgarlik masalalari ilmiy asosda tahlil qilinadi.